Het buizensysteem - Allaway - centraal stofzuigsysteem

Hier vindt u meer informatie over Allaway's unieke buizensysteem.

Het gepatenteerde lijmloze buizensysteem van Allaway is uniek in de markt. Daar waar vrijwel altijd gebruik wordt gemaakt van (standaard) gelijmd pvc-buis met een buitendiameter van Ø 50mm, levert Allaway buismateriaal van duurzaam materiaal (polypropyleen) met een buitendiameter van Ø 44mm (binnendiameter is Ø 40mm). Deze zorgvuldig gekozen diameter van het buizensysteem zorgt voor een optimale zuigkracht. In buizen met een grotere diameter neemt de luchtsnelheid enorm af. In de tabel in deze brochure ziet u dat de ca. 25 m/s (ongeveer 90 km/u) die bereikt wordt in ons systeem nodig is voor het verplaatsen van verschillende soorten stof en vuil. Bij een buizensysteem van 50 mm neemt deze snelheid af tot 14 m/s en bij een buizensysteem van 75 mm blijft er nog maar 6 m/s over. 

Bovendien hoeft het buizensysteem van Allaway zoals gezegd niet gelijmd te worden, maar door de unieke gepatenteerde constructie klemt u de buizen, bochten en y-stukken luchtdicht in elkaar. Geen risico van lijmresten aan de binnenzijde van de buizen (kan verstoppingen veroorzaken) en tijdens het aanleggen zijn benodigde correcties eenvoudig te realiseren. 

Als laatste: wist u dat Allaway, onder de voorwaarde dat u het buizensysteem aanlegt volgens de instructies van Allaway, als enige leverancier levenslange garantie geeft tegen verstoppingen? Simpelweg omdat mits goed aangelegd het systeem niet kan verstoppen! Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!