Gezond en hygiënisch stofzuigen - Allaway - centraal stofzuigsysteem

 

Hygiënisch stofzuigen

Een conventionele stofzuiger filtert de grove stofdeeltjes uit de lucht. Echter het blaast een groot aantal deeltjes weer terug. Het zijn vaak de minuscule stofdeeltjes die u een tijdje later kunt zien liggen op de salontafel of televisie. Een duidelijk voordeel van centraal stofzuigen is dat alle stof en vuildeeltjes opgezogen worden en in de stofemmer terecht komen. De lucht wordt gefilterd en via een afvoer van de centrale motorunit naar buiten of in de kruipruimte geblazen.
Heeft u huisdieren dan zult u snel merken dar er aan het centraal stofzuigsysteem nog een belangrijk voordeel zit. Geen geurtjes meer! De stofemmer leegt u waarschijnlijk maar een paar keer per jaar. Het filter in de motorunit kunt u dan rouleren met het reserve filter. Dit samen is ook het enige wat u hoeft te doen om uw stofzuigsysteem te onderhouden.

gezond stofzuigen1

Gezonde binnenluchtkwaliteit

Minuscule stofdeeltjes in de lucht bevatten vaak stoffen die kunnen bijdragen tot allergieën en luchtwegaandoeningen. Het is helaas gebleken dat steeds meer mensen en vooral kinderen hier last van krijgen. Omdat de lucht van de stofzuiger niet in de ruimtes wordt uitgeblazen, worden de vloeren en binnenlucht schoner en dus ook gezonder. Een bijkomend voordeel van het centraal stofzuigsysteem is de hogere zuigkracht. Hiermee kunt u natuurlijk beter stof en vuildeeltjes verwijderen.